Josefin bearbetar musslorna i polishuset

Idag var minsann en bra dag. Jobb hela dan lång åt Aftonbladet, så imorron får ni se till att köpa tidningen. Smaskiga nyheter utlovas!
Att jobba åt kvällstidningar innebär dock att ibland blir det väldigt lite fotograferande och väldigt mycket annat jox. Som att köra bilen, försöka fixa kontakter och information från lokala känningar och sånt. Den enda bilden jag egentligen tog idag var en bild på mig och reportern tillsammans, en så kallad närvarobyline. Det är ett litet porträttfoto på plats där det händer, som ska visa att tidningen faktiskt har folk på plats och inte bara gjort en telefonare från trygga varma redaktionen i Stockholm. Trots att det var sparsamt med knäppandet idag blev det ett gott dagsverke, där det lokala kontaktnätet av en slump (som det ofta är) nog bidrog till att ro det hela i hamn. Men som sagt, läs tidningen imon.
Och så var det det där med kameror ja. En nackdel med att vara utsänd från kvällstidningen är att folk inte sällan alls blir mycket smyga för att figurera på bild när de hajat att man kommer från just kvällspressen. Kanske har det med karaktären på jobben att göra, eller att folk i gemen misstror den sortens publikationer. Eller bådadera. Idag fick jag sex nej av sex möjliga. Kan nog vara nytt rekord faktiskt.

Josefin bearbetar musslorna i poliskåren

Hej vi kommer från Bladet, kan jag ta en bi... nähä, inte det?

Annonser