Här har ni en intressant artikel ur British journal of photography om hur det var att jobba i Egypten som fotograf när the shit went down. Tur man inte for dit som krigskorregröngöling….
Och på tal om bra ideer som jag skrev om häromdan har ni en fotograf här, Corinne Vionnet, som kommit på en riktigt spännande grej.
Hon utforskar snapshots på kända byggnader och platser. Ta Eiffeltornet till exempel, som fotograferats ett antal miljoner gånger av proffs såväl som av amatörer, förvånansvärt ofta ur mer eller mindre samma vinkel. Corinne har letat upp bilder på nätet av dessa kända föremål och sen lagt ihop dem i lager i photoshop, med ett måleriskt resultat. Ja, kolla själva istället. Bra idé med en bra tanke bakom, som säkert finns mer utförligt beskriven på hennes sida.
Själv har jag ägnat mig åt att plåta en kvinna som flytt sin misshandlande make idag. Kvinnan ville av föreståeliga skäl inte framträda med ansiktet, så det fick bli en klassisk ”nackbild”. Ni har garanterat sett den tusen gånger (se där, ett motiv att göra lagerfoto av a la Vionnet!), en kvinna plåtad utomhus bakifrån med kapuschongen uppfälld. Det är, tycker jag, oerhört svårt att göra något vettigt av de där anonymbilderna, och kan väl inte säga att dagens verk går till historien. Men den fyller säkert lite utrymme i tidningen som reportern ju då slipper fylla med text 🙂
Alltid nåt.

Annonser