Idag var det första riktiga dagen på dagis för Nova. Men – vad är symptomatiskt för dagis om inte ständiga sjukdomar? Grannen här borta, Johnni, berättade att ifjol hade familjen som längst tre veckor i sträck helt utan sjukdomar. Tre veckor. På ett helt år.
Sålunda låg Novisen däckad i halsrossel och feber denna första dagisdag, och givetvis ringde kunden innan jag ens hunnit hitta VAB-fliken på Försäkringskassans hemsida. Som tur är har man en morsa som är pensionist och dessutom gillar att umgås med sina barnbarn. Så tack mamma!
I Varberg vankades presskonferens hemma hos en grisbonde, som slog larm om att tyskarna nu dumpar sina priser på griskött med anledning av den senaste dioxinskandalen där. Vilket ju förstås får negativa konsekvenser för de svenska kollegorna. Inte lätt att bildsätta på något kreativt vis, så det fick faktiskt bli den gamla vanliga, med ett svin i famnen. Och så lite varianter utan gris, men med bister uppsyn. Jaja, en gör så gott en kan. Praktiskt med rymddräkten vi fick dra på oss för att inte utsätta svinen för eventuella mrsa-bakterier. Praktiskt alltså eftersom den höll stall-oset i kläder och hår på hanterbara nivåer. Även om reporter Jan på ATL nog fick räkna med en del rynkade näsor i förstaklasskupén på tåget hem….