Fotografering i Halmstad idag, på riktigt. Inget porträttknäck, utan riktig bildjournalistik för tidningen Svensk Polis. Vi åkte med en patrull ut i verkligheten för att skildra deras arbete. Eftersom det inte är riktigt klart än kan jag inte visa några bilder, men det kommer. Stötte på en vrång Kaj inne på stationen. Titta här, va de jävla medierna gör, utbrast konstapeln så ilsket att båtmössan snurrade ett varv på huvudet. I handen höll han ett ex av Kvällsposten med en bild som kollegan Nicke Henrikczon tagit. På bilden står nämnde polisman i regncape i närbild. Rubriken löd ”Redo att mörda igen”, vilket syftade på den så kallade liljkonvaljmördaren. Men med lite illvilja kan man förstås koppla ihop bilden med rubriken hur man vill. hehe. Jag tog en bild av Kaj och lovade mejla den som ett slags förtäckt hot till Nicke. Så Niklas, håll hastighetsgränserna ett tag framöver, för ditt eget bästa!

Kaj på krigsstigen

Före jobbet hanns en kopp kaffe med hos kollega Jari, som tveklöst frambringar stans bästa java. Fast idag trodde jag mig ha hamnat i ett avsnitt av csi. Jari håller på att renovera hemma och har köpt erfordlig…eller nåt… skyddsklädsel. Ja, se själva.

Åh, förresten: natten mellan den 12 och 13 augusti har meteorsvärmen Persiderna sitt årliga maximum. Jaha, was ist das, undrar säkert många av er. Jo, det är sand och annat skräp som ligger kvar i kometen Temple Tuttles omloppsbana, och när jorden passerar genom den här grushögen syns den genom ett förhöjt antal stjärnfall. Så pallra er ut nån gång efter midnatt, ju senare desto bättre, och vänd blicken uppåt, så kan ni i bästa fall se uppåt 100 meteorer i timmen. Och just den här svärmen brukar bjuda på ganska ljusa stjärnfall. Gratisfyverkeri! Läs mer här

Målarmäster

Annonser