I dagens hau-pe hade humle och dumle, alias Aili och Samuelsson, en ovanligt matnyttig drapa om den gamla hålvägen i Fotstad. För den som inte vet vad en hålväg är kan berättas att det är vad som blir  av att inte asfaltsbelägga en trafikled och sen gå och asa benen efter sig där i något tusental år. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Halvvägs mellan Åled (gräddhyllan!) och Halmstad finns just en sån, den största i Halland säger de som vet. Mellan storvuxna ekar har den gamla farleden skurit sig ned genom myllan och är faktiskt åtskilliga meter djup. Exakt hur gammal folk har färdats här är det förstås ingen som vet, men enligt sakkunnigt utlåtande i lokalblaskan kan den mycket väl ha använts i upp emot två tusen år. TVÅ TUSEN ÅR! Och lite extra kul, eller nåt, är väl att när jag stannade till på väg in till stan idag för att ta vidstående bild syntes färska hästhovsavtryck i gräset. Uppenbarligen funkar den gamla highwayen norrut fortfarande för persontrafik. Fränt!

Hålväg dårå

Kollega Magnus på LBS skickade över lite av sina bröllopsbilder från i helgen. Mycket kompetent utfört. Jag anmodade honom att genast höja arvodet. Som det gamla talesättet från Finland(?) lyder: Varje gång en kollega lyckas dör jag lite.

Annars känns det som att den här dan var över innan den ens börjat. Lite hemkörd pizza spenat/gorgonzola och rödlök/chevré/honung i magen så kändes kvällen som gjord för att flytta marksten från ett ställe till ett annat. Ett tips bara: känner ni att det vore schysst med stora plattor i trädgården, typ 40x60x5 cm i betong så tänk igen. Jättefint, visst. Och jättetungt.

Over and out för idag. Imorron väntar vägning och mätning av lillan, provpackning inför Usa och installation av nya macbook pro-burken som kom idag.

gott gottigottgott

Annonser